Ei estettä käytölle!

Tässä on viikon verran ollut melkoista mielenmyllerrystä. Ensin jännitettiin saapuuko sukkaa, sitten onnistuuko sukitus (se ei nimittäin mennyt kuin Strömsössä!) sen jälkeen piti vielä jännittää lvi- ja lopullista lopputarkastusta!

Sukka saapui keskiviikkona 14.5 maahan. Tuloilma.comin pojat olivat luvanneet tulla sukittamaan heti, kun saavat paketin käsiinsä. Puoli viiden aikaan alkoi sitten Suvannon lattia täyttyä tavarasta. Isoja kaasupulloja, höyrystinkoneita ja SE sukka, puulaatikossa. Painoa 59,5 kg! Siis pelkällä sukalla! Toinen sukittajista huokasi syvään, kun kuuli, ettei talossa ole hissiä. Ei muuta kun sukkakäärö olalle ja vinttiä kohti kiipeämään!
Monta tuntia kului jännityksessä. Rapun seinään piikatut reiät olisi pitänyt olla kunnolla ummessa! Sukkka saattaisi nyt pursuta niistä ulos! Oi ei, emme tienneet! (eikä meille siitä sanottu)
Valmistauduimme menemään rappuun paksumpien levyjen kanssa ja näin estämään vahingot. Mutta sitä ei tarvinnut onneksi tehdä.
Kymmenen aikaan illalla sukka oli sitten saatu hormiin, MUTTA sisäsukka oli jäänyt kiinni! Hormi tekee todella pahan mutkan juuri ennen Suvantoon kääntymistä. Siihenhän se sitten jäi kiinni. Pojat totesivat, että on pakko jatkaa aamulla. Hippasen rupesi jännittämään, saadaanko kuntoon. Lopputarkastus ilmanvaihdon ja vesiputkien osalta olisi perjantaina aamulla….

_MG_3732

Torstaina jännitysnäytelmä jatkui heti aamulla. Sisäsukka saatiin irti, mutta nykimisköysi jäi hormiin! No, se saatiin onneksi jonkun ajan kuluttua ulos. Heitimme vitsinä, että senhän voisi jättää sinne, mitä se siellä haittaisi, ei kerrota kenellekään. Mutta eivät onneksi suostuneet ehdotukseemme.
Heti, kun hormisukitus oli ohi, Jokakanavan miehet pistivät viimeiset ilmastointiputkien osat paikalleen ja liittivät putket hormiin. Puolilta päivin saapui sieltä vielä ilmastointilaitteen mittaaja, joka lopuksi opasti meitä laitteen käytössä. On tässä melkoisesti uutta opeteltavaa!

Perjantaina klo 8 alkoi lvi-lopputarkastus. Tiukkaa keskustelua, papereiden selailua, paikkojen tarkastelua. Lopputuloksena: lvi:n osalta ei estettä käytölle!
Meillä oli viikonloppuna vielä pikkasen puuhaa maanantain lopputarkastusta ajatellen. Hormin suuaukko piti siistiä. Se ei menisi sellaisenaan tarkastuksesta läpi. Lauantaiaamu meni laastia läträtessä ja sunnuntai siivotessa. Mutta maanantai-aamuna olikin sitten mukava tulla suht pölyttömään Suvantoon ilman, että tarvitsi kompastella maalaus- ja remontointitarvikkeisiin.

Muistanette varmaan sen alkutarkastuksen kommentin piirakoiden paistamattomuudesta? No, tarkastaja saapui paikalle ja huikkasi heti ovella iloisesti, että saako täällä kahvia! Olimme keittäneet odottelukahvit ja tarjosimme siitä sitten myös tarkastajalle, joka kyllä ensin sanoi, että se kahvipyyntö oli vitsi. Mutta kun kerta kahvia oli, hän voisi kupillisen ottaa.
Ja tätä tarkastusta olimme jännittäneet niin kovasti! Se meni melko leppoisissa merkeissä. Jotain huomautettavaa oli ja sen perusteella saimme osittaisen käyttöluvan! Mitään vakavia nämä puutteet eivät ole. Emme olleet tehneet listaa, miten pintoja hoidetaan ja millä aineilla emmekä pistäneet sitä kosteussuoja erikoismaalin nimeä papereihin ylös. Kun ne on hoidettu, asia on kunnossa. Mutta käytölle ei mitään estettä!

Ja alkoholiasiatkin selvisivät. Tarkastajat saivat tiedon, että lopputarkastus on läpi ja kuvan leimasta lupapaperissa. Tänään saapui alueen tarkastaja paikalle. Katsasti anniskelualueen ja pyysi meiltä muutaman tarkennuksen. Taloyhtiöltä pitää vielä saada kirjallinen kuittaus, että heille meidän ulkopaikat ovat OK ja sitten meillä on anniskelulupa. Tosin alkuun vain C-oikeudet eli saamme myydä korkeintaan 4,7 %:n vahvuisia, käymisteitse valmistettuja juomia.

Nyt pistämme hösseliksi! Lattiat pestään kunnolla koneella ja tehdään viimeiset hankinnat sekä järjestelyt. Tavoitteenamme on avata Suvanto ensi viikon puolessa välissä!

Mainokset

3 thoughts on “Ei estettä käytölle!

  1. Hauskaa ollut seurata sivusta tätä projektia ja hienoa että homma alkaa olemaan paketissa! 🙂 Tehkää ihmeessä Facebookiin sivu myöskin, niin pääsee sitten checkailemaan sisään 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: